PÁLYÁZAT

Építőipari gépek beszerzése a B Build & Trade Kft-nél

Kedvezményezett neve: B Build & Trade Kft.

Pályázati felhívás neve (kódszáma): GINOP-1.2.8-20A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodást segítő fejlesztések támogatása

Projekt címe: Építőipari gépek beszerzése a B Build & Trade Kft-nél

Szerződött támogatás összege: 56.497.000 Ft

Támogatás mértéke: 70%

A projekt tartalmának rövid bemutatása:

A hatékonyság növelés a munkaszervezésben, digitalizációban, gépesítésben egy olyan cél, amely a jelenlegi járványügyi helyzetben megoldást hozhat cégünk szempontjából, illetve a későbbiekben is hatékonyságot növel. Ennek okán az alábbi gépeket kívánjuk beszerezni: JCB gumikerekes kotrógép, valamint 8,5 tonnás JCB kotró-rakodógép.

A JCB gumikerekes kotrógép esetében a gép kiváltja a munkavállalóink lapátolását, helyettük jóval rövidebb idő alatt teherautóra rakodható a föld vagy bármilyen más építő anyag. A különleges egy emelőkarú JCB kotró rakodógép jellemzője a többféle használhatóság, mozgékonyság és stabilitás. A rakodó funkciónak hasznát tudjuk venni a nagyobb tömegű anyagok mozgatásához különféle építő munkák során. A rakodás folyamán a munkagép elülső kanalával szintén sokféle anyagot tudunk megmozgatni. Fejlesztésünk elsődleges célja, hogy növelje a vállalkozás az egységnyi idő alatt elvégzett munka mennyiségét. A kézi munkaerővel elvégzett feladatokat a gépek helyettesítik és fel is gyorsítják. A technológiai korszerűsítés a kapacitáshiányát is részben ellensúlyozza, gyakorlatilag a munkaerő kiváltás lehetőségét is megteremti. Ha realizálódik a munkaerőpiac akkor a jelentkező munkaerőt más munkafolyamatokba tudjuk majd bevonni ezzel növelve a termelést. Cégünk versenyképesség növekedését segíti, ha rendelkezünk megfelelő forrásokkal modern technológiák alkalmazásához, olyan eszközök beszerzéséhez, amelyekkel munkafolyamataink egyszerűsíthetőek, a termelési kapacitásaink pedig növelhetőek.

A projekt befejezési dátuma: 2021.06.21.

 

Széchenyi 2020